Az utolsó esély

Denn•  2019. május 22. 11:39

01. A terv

 

Az emberiség humánus kipusztítása.”

 Trev mikor elsőnek hallotta ezt a mondatot, teljességgel

 képtelenségnek tartotta, arról nem is beszélve, hogy részt

 vegyen benne. Volt ez így attól függetlenül, hogy maga

 Lerdon mondta neki, a Négyek egyik tagja. Már eleve, hogy

 beszélhetett vele, nagy tisztességnek számított, hiszen

 szinte lehetetlen volt bejutni hozzá. Erre fel, ő maga hívatta

 az irodájába.

Külső szemlélő nyugodtan gondolhatta volna, hogy találkozójuk a Földön játszódik, hiszen mind ő, mind beszélgető partnere, két negyven év körüli ember benyomását keltette. Persze tüzetesebben megszemlélve őket, már felfedezhető volt némi különbség. Arcuk valahogy merevebbnek tűnt a földiekénél, mintha benső világuk kevesebb érzelmet sugárzott volna a külvilág felé. A szoba, ahol tartózkodtak, ugyan csak lehetett volna egy földi irodai jellegű helység, a 21dik század környékéről.

  •  

  • Nincs más lehetőségünk. - folytatta Lerdon mondandóját a döbbenetes kijelentés után. - Bolygónk mintegy 150 év múlva elpusztul, és a Föld az egyetlen esélyünk a túlélésre. Ez szigorúan titkos információ, amennyiben tovább adja, a Szérum megvonásával jár.

    - Mert az igazságot, amit ugyebár eltitkolnak, megosztom a lakossággal? - értetlenkedett Trev, bár tudta jól a választ.

    - Pontosan, és erről nem nyitok vitát. Hála Greffin Maldonnak, már mindenkit közvetlenül érint a 150 éves periódus.

    - Kivéve a lakosság 7 százalékát, akik maradtak az eredeti életformánál. - egészítette ki információt Trev, de Lardon félresöpörte szavait.

    - Őket nem sorolom társadalmunkba, nagy részük csak kívülálló söpredék. - legyintett lekezelő grimaszt vágva.

    - Ennyi idő alatt bőven találhatunk olyan bolygót, ahol ugyanúgy megfelelők az életkörülmények, mint a Földön. - tért vissza az eredeti témához Trev.

    - Találhatunk? Maga az űrhajósok utolsó hírnöke, a Szelvun katasztrófája óta.

    - Helyesbítenék, nincs bizonyíték arra, hogy az űrhajó megsemmisült.

    - Ez most lényegtelen. Azóta teljesen leálltunk az űrprogrammal, ráadásul kezdetét vette a mátrix őrület, persze jó értelemben.

    - Tisztában vagyok ezzel, hiszen napjaim java részét én is az „új világban” töltöm, mint,ahogy a lakosság nagy része. De szerintem lennének megfelelő alanyok a program újraindításhoz, akár mátrixot ellenzők táborában is.

    - Előbb már utaltam rá, őket felejtse el. - villant harag váratlanul Lerdon szemében, mert eddig teljesen nyugodt arckifejezéssel folytatta a beszélgetést - Köztük élnek azok a szélsőségesek, akik a gépesítést megszállottként ellenzik. Biztosra veszem, hogy az űrközpont, és a „Robotika” épületének elleni merényletek elkövetői nem kerültek mind kézre, s így, a kívülállók közt lapulnak. A lehető legjobb megoldás, hogy a „természet imádók”, már teljesen külön élnek tőlünk 12 éve.

    - Ezzel nem vitatkozok, ám bőven van időnk egy újabb intergalaktikus űrhajót elkészíteni, és megismerni távolabbi világokat is. - utasította el továbbra is  a szélsőséges megoldást, kiállva ezzel az emberi faj mellett Trev.

    - Ahogy a Szalvun tette? Na és mi lett az eredménye? De kár ezen beszélni, a Négyek megszavazták projektet. A kisebb távolságra rendszeresített egyetlen éppen maradt űrhajónkkal, valaki mindenképp végrehajtja. Amennyiben nem vállalja, kiképzünk mást, de ez a Szérum megvonását eredményezi a maga számára.

    - Én lennék rá az első precedens?

    - Igen. A társadalmunk tökéletes, a földiek totális káoszával szemben. A túlélés létjogosultsága a mi fajunkat illeti. Maga majd ugyanúgy élhet életfogytig, akár bolygónkon a kívülállók, vagy,mint a Földön az emberek. Az mondjuk tény, hogy egy cellába zárjuk, de továbbra is részesül a mátrix világ szolgáltatásaiba, mint ahogy most szabadon. Mielőtt döntene, megtekintheti Földi adatbázisunkat. Többek közt fény derül rá, mennyi gyilkosság van naponta azon a velejéig romlott bolygón, melyeknek ráadásul nagy százaléka előre megfontolt emberölés.

    - Tehát az embereket részletes megfigyelés alá vonták, és ezt is eltitkolták a lakosság elől. - összegezte a hallottakat Trev.

    - Igen, de, ha jól alakulnak a dolgok, hamarosan nyilvánosságra hozzuk. Az emberi faj szélsőségesen labilis lelkületű, a világegyetemnek jót teszünk, ha még csak írmagjuk sem marad. Nagy részt önzőség, irigység , kapzsiság, és hatalom vágy, vezérli őket. Ráadásul ezek még nem is a szélsőséges tulajdonságaik. Számunkra ilyen érzések már nem léteznek, és a régi világunkban is csak nyomokban voltak fellehetőek.

    - Értem. - bólintott Trev elgondolkodva, majd élt a felajánlással , hogy átnézheti a Földdel kapcsolatos információkat és videókat. Erden Lavin, a „természet imádók” vezetője, még a különválás előtt három évig lent élt a Földön, így betekintést nyerhetett különböző adatbázisokba. Mivel a földi számítógépeket hamar kiismerte, hiszen eredetileg programozó a foglalkozása, olyan információkhoz is hozzá tudott jutni, melyek nem voltak nyilvánosak.

    Trevnek elég volt húsz perc a riasztó adatok áttanulmányozására, valamint megnézni néhány terror cselekmény kapcsán készült videót, és döntött. Az erőszak alap tulajdonsága ennek a fajnak, és hiába ér egyre magasabb értelmi szintre, ugyanúgy gyilkol újra és újra megfontolt szándékkal is, mint akár száz évvel korábban. Mindezzel szemben az ő bolygójukon, a Reluvinon már 318 éve nem történt gyilkosság. Nem lesz hát egyáltalán veszteség a világegyetemnek, ha kipusztul ez a faj, talán még jót is tesznek vele a távolabbi jövőt nézve. Hiszen ha olyan fejlettségi szintre jutnak, hogy elérhetnek távoli, civilizált bolygókat, mert biztosra vette , hogy nem csak ez a két bolygó ilyen, akkor hódító ként lépnek majd fel. Így hát igent mondott a felkérésre. Ő lesz az, aki valóra váltja az emberiség humánus kipusztításának tervét.