"Becses vagy

mystynekatika•  2019. november 18. 11:09



 
 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1211201308924451&id=100001037808061&sfnsn=mo

"Becses vagy számomra !" - Hogyan szerezzünk önbizalmat Isten szeretetén keresztül?

Kedves Olvasóm!

Mai bejegyzésemben, (hosszú szünet után ), arról szeretnék Neked írni, hogy hogyan tegyél szert önbecsülésre Isten szeretetén keresztül.

Egy korábbi bejegyzésemben írtam, hogy vannak olyan kérdéseink az életünk során, melyek a legalapvetőbb, legmélyebb, legszemélyesebb kérdéseink. Ilyen pl. : Ki vagyok én? Ki az ember? Miért élek a Földön? Honnan indul az életem, és merre tart? Mi a bűn? Hogyan álljak Istenhez? Létezik-e Ő, és ha igen, hogy kerüljek Hozzá közel? Mi történik velem a halál után?

Mennyiszer halljuk azt ,hogy az önbizalom a siker kulcsa,  hogy szeressük saját magunkat , higgyünk magunkban. A mai világ  manapság rengeteg alternatívát kínál nekünk, hogyan tegyünk szert önbecsülésre.

Teljesítményorientált világunkban a sikert tekintik sokan önbizalmuk fokmérőjének, vagy alternatíva lehet pl. a párkapcsolat, a különböző önismereti tréningek, valamilyen tartalmas hobbi, a művészetek, a sport. Alapvetően ezek jó dolgok, ugyanakkor valami ezekből mégis hiányzik, ami miatt rendre csalódhatunk bennük. Általában igaz az, hogy amit a világ kínál számunkra, az illékony , hiányos. Nem tölti be az isteni vákuumot a szívünkben, csak a személyes légüres terünket, de az Istennel nem kompatibilis. Hogy miért?

Mert csalódhatunk az emberekben, párunkban : lehet ,hogy ma szeret, de holnap már nem . Csalódhatunk a hobbinkban, mert egy idő után észre vehetjük, hogy keressük a békességet, de nem találjuk.  De csalódhatunk a teljesített céljainkban is, mert bár keressük a teljességet, az élet mélyebb értelmét mégsem leljük meg a kincset, mert nem válaszolják meg ezeket a kérdéseket Vannak azonban Valakik, Akik mindig látják bennünk a szépet, Akik látják azt, hogy milyenek leszünk , miután elkészültek velünk, Akik számára mindig becsesek vagyunk, és nem hagynak el: a Mindenható Isten és az Ő Szent Fia, Jézus Krisztus.

"Víz alattad, tűz feletted, sok nehézségbe ütközöl életed során, de Én melletted vagyok, nem hagyom ,hogy elvessz. Mindig fogom a kezed, nehéz napjaidon karjaimban hordozlak, mert : SZERETLEK! Becses vagy számomra! Megváltottalak, megszólítottalak, személyesen Téged! Bízom Benned és szeretném, hogy Te is bízz magadban! Gyere Hozzám és nyugalmat adok Neked!Gyere Hozzám,. mert erőt és gyógyulást hozok számodra! A lelked gyógyulását! "

Ne foglalkozz tehát azzal, hogy a világ mit diktál, mert nem az határozza meg értékességed, hogy mit értél el! Ne akard megteremteni a saját valóságod, mert nem az számít, hogy mennyire fog emlékezni Rád a világ!Sokkal fontosabb, hogy az Élet könyvébe , Isten dicsőségének Csarnokába legyen bevésve a neved!

Isten számára minden ember értékes, Te is az vagy! Isten a Te Mennyei Édesapád, aki mindig törődik Veled , és a legjobbakat szeretné adni Neked! Szeretné,hogy legyen mindig, minden helyzetben hited és reménységed,  hogy bízz Benne, az Ő végtelen szeretetében és megbecsülésében! Isten Rád úgy tekint, hogy egy ajándék vagy, egy áldás ! Kérheted Istent arra, hogy segítsen Neked abban, hogy más számára áldás lehess, hogy mutasson számodra utat, mit kell tenned!

Az nem fontos, hogy Te betanított munkás vagy, vagy esetleg orvos, mert áldás minden foglalkozással tudsz lenni! A legfontosabb az, hogy az életeddel dicsőítsd Istent! És soha ne feledd: az igazi identitásod, hogy Isten szeretet és nagyra becsült Gyermeke vagy! :)

Kedves Olvasóm! Köszönöm, hogy ma is velem tartottál!

Az Úr áldjon és őrizzen meg Téged, Jézus nevében! Ámen!

Bejegyezte: Dalma Mészáros


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Eci2019. november 18. 11:51

Drága Katám! Köszönöm, hogy olvashattam! Örömmel tölt el minden megerősítés. Csodálatos napot kívánok neked. Szeretettel Edit